Fabio Aru staat voor 'uur van de waarheid'

Fabio Aru staat voor 'uur van de waarheid'
  • Fabio Aru Fabio Aru

Fabio Aru was een van de revelaties van vorig seizoen. De Sardijn wist een etappe te winnen in de Giro d'Italia en derde te worden in het eindklassement. Later in 2014 pakte hij nog eens twee ritzeges in een goed bezette Vuelta a España. Ook dit jaar wil Aru resultaten zien. Dat zegt hij tegenover TuttoBiciWeb.

,,Ik ben klaar om de strijd aan te gaan met de grote renners. Ik wil weten waar ik sta tussen de toppers. Ik heb de laatste maanden keihard getraind en op ieder detail gelet: van mijn eigen voorbereiding tot mijn voeding", aldus de 24-jarige Aru.

Deze winter is Aru drie keer op trainingskamp geweest in Spanje. ,,In december en januari ben ik naar Calpe geweest en ik kom net terug van een vijftiendaags trainingskamp op de El Teide op Tenerife." De klimmer heeft er veel duurtrainingen afgewerkt. ,,Dat heeft me goed gedaan. Nu wil ik daar de vruchten van plukken."

De eerste koers voor Fabio Aru dit jaar is Parijs-Nice. Daar start hij komende zondag. Vervolgens gaat de tweede klassementsman van Astana - na Tourwinnaar Vincenzo Nibali - naar de Ronde van Catalonië. Dan gaat Aru zich voorbereiden op de Giro d'Italia, die op 9 mei van start gaat met een ploegentijdrit in Sanremo. ,,Eerst ga ik nog naar de Ronde van Trentino en Luik-Bastenaken-Luik", zegt de man van Sardinië. Voor welke plaats Aru gaat, wil hij nog niet zeggen. ,,Als ik het dit jaar beter doe dan vorig jaar, is het voor mij al geslaagd. Vanaf dan kan ik weer nieuwe dromen gaan waarmaken."