Veertien Nederlanders in Parijs-Nice

Veertien Nederlanders in Parijs-Nice

Veertien Nederlandse renners komen zondag in Maurepas aan de start van de proloog in Parijs-Nice. LottoNL-Jumbo is hofleverancier met zes Nederlanders binnen hun rangen.

Moreno Hofland, Wilco Kelderman, Steven Kruijswijk, Bram Tankink, Maarten Tjallingii en Jos van Emden staan voor de enige Nederlandse WorldTour-ploeg op de startlijst van de tweede WorldTour-koers van het jaar. Bij Giant-Alpecin is de helft van de startende renners Nederlander. Roy Curvers, Koen de Kort, Tom Dumoulin en Ramon Sinkeldam verdedigen de Nederlandse kleuren binnen de ploeg. Eerder deze week werd al bekend dat Tom Dumoulin niet voor een klassement gaat in Parijs-Nice, als gevolg van ziekte vorige week.

Ook Cannondale-Garmin heeft een groot aandeel Nederlanders in hun formatie. Sebastian Langeveld en Dylan van Baarle staan Tom-Jelte Slagter bij in zijn jacht op nieuwe ritzeges. Vorig jaar won Slagter twee etappes in de achtdaagse koers door Frankrijk. Eerst stond Slagter nog op de startlijst van Tirreno-Adriatico, gister maakte Cannondale-Garmin het wereldkundig dat Slagter toch voor Parijs-Nice zou kiezen. De enige Nederlander die als eenzaat aan de start komt in Maurepas is Lars Boom, voor zijn nieuwe ploeg Astana.