Péraud: 'Niets te verliezen in Parijs-Nice'

Péraud: 'Niets te verliezen in Parijs-Nice'

Jean-Christophe Péraud, vorig jaar tweede in het eindklassement van de Tour de France, start bij gebrek aan echte toppers als een van de topfavorieten in Parijs-Nice aankomende zondag. Toch legt de 37-jarige Fransman zichzelf geen druk op voor de Koers naar de Zon. ,,Ik zie wel waar het schip strandt", zegt de ex-mountainbiker op de website van koersorganisatie ASO.

,,Ik heb waarschijnlijk nog niet het koersniveau om me meteen te kunnen meten met de toppers", legt Péraud uit. ,,Maar de goede vorm komt er langzaam aan. Afgelopen weekend reed ik al beter dan bijvoorbeeld in de Ruta del Sol."

De ietwat verrassende tweede plaats in de ronde van zijn eigen land vorig jaar heeft voor Péraud niet veel veranderd. ,,Het kan mijn manier van koersen en mijn vormpeil in ieder geval nooit aantasten. Ik hoop dat ik sommige belangrijke jongens wat kan volgen deze week en dat ik per etappe beter wordt. Hopelijk is mijn vorm dan redelijk aan het einde van de volgende week."

Met de klimtijdrit op de Col d'Èze als slotstuk is Péraud heel tevreden. ,,De klim ligt me als geen ander. Ik heb er daarom ook altijd goede resultaten gereden. Ik hoefde de klim zelfs niet meer te gaan verkennen dit voorjaar." Péraud verwacht dat het klassement bepaald wordt op de flanken van de Col de Chaubouret. ,,In die etappe en de klimtijdrit komen de sterksten boven." Hij verwacht dat Porte de beste zal zijn. ,,Samen met Geraint Thomas is hij de topfavoriet, dus we zullen op Sky moeten letten."