Roelandts: 'Gewoon top in Vlaamse klassiekers'

Roelandts: 'Gewoon top in Vlaamse klassiekers'

Jürgen Roelandts (Lotto-Soudal) denkt niet dat de ziekte die hem vorig weekend uit de Omloop het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne hield, hem dwars zal zitten in het verdere voorjaar. Dat zegt de renner in Het Laatste Nieuws.

Roelandts: ,,Ik heb vijf maanden getraind, mijn conditie kan niet zomaar weg zijn." De oud-Belgisch kampioen is een van de beteren in de Vlaamse koersen, getuige zijn derde plaats in de Ronde van Vlaanderen twee jaar terug. Vorige week werd hij ziek. ,,Ik ben vier dagen niet buiten geweest. Tot eind deze week zit ik aan de antibiotica."

Volgende week rijdt de oud-Belgisch kampioen Tirreno-Adriatico. ,,Ik heb niet veel wedstrijden nodig om in vorm te komen, dus er is geen drama", aldus Roelandts. Zijn doelen zijn zoals ieder jaar de Vlaamse klassiekers en Parijs-Roubaix. Daar verwacht hij nog steeds top te zijn. ,,Normaal gesproken ben ik pas top vanaf E3 Harelbeke. Dan kan ik dat doortrekken tot aan Parijs-Roubaix. Ik moet er gewoon staan in de Vlaamse klassiekers."