LottoNL-Jumbo: 'De Weert niet in verdenking gesteld'

LottoNL-Jumbo: 'De Weert niet in verdenking gesteld'

Kevin de Weert (LottoNL-Jumbo) is niet in staat van verdenking gesteld in de dopingzaak rond Dokter Ozon Chris Mertens. Dat verklaart LottoNL-Jumbo op haar website. De Weert start volgende week dinsdag in Tirreno-Adriatico als knecht van Robert Gesink.

LottoNL-Jumbo kwam met de verklaring naar aanleiding van de media-aandacht die Kevin de Weert vandaag kreeg rond het dopingonderzoek waarin ook de namen van Greg van Avermaet, Tom Meeusen en Bart Wellens worden genoemd. ,,De Belgische klimmer Kevin de Weert is nooit in staat van verdenking gesteld in de zaak rondom dokter Chris Mertens uit Rotselaar. Begin januari 2014 heeft De Weert vrijwillig meegewerkt aan het DNA-onderzoek, waar geen match gevonden werd. Er is voor het team geen aanleiding om hem niet te laten koersen, hij zal gewoon starten in de Tirreno Adriatico", aldus LottoNL-Jumbo.

Kevin de Weert reageerde zelf ook op de website van zijn ploeg: ,,Ik ben in 2012 kort patiënt geweest bij de huisartsenpraktijk van dokter Mertens, die bij mij in de buurt woont. Toen er een onderzoek werd gestart naar dokter Mertens, heb ik direct een andere huisarts gezocht." Ook zegt De Weert dat hij meegewerkt heeft aan dit onderzoek. ,,Eind 2013 ontving ik een brief van het gerecht om DNA-materiaal af te staan. Begin 2014 heb ik dat vrijwillig gedaan. Ik hoef me niet te verantwoorden bij het gerecht of mijn sportbond, want ik ben niet opgeroepen."