Terpstra baalt: 'Ik denk dat we uitgelachen worden'

Terpstra baalt: 'Ik denk dat we uitgelachen worden'

Niki Terpstra was na afloop van de Omloop Het Nieuwsblad, gewonnen door de Brit Ian Stannard (Sky), diep teleurgesteld in de wijze waarop hij en zijn Etixx-Quick Step-ploeggenoten (Tom Boonen, Stijn Vandenbergh) de zege uit handen hadden gegeven. ,,Ik denk dat we een beetje worden uitgelachen", zei hij tegen de NOS.

Etixx-Quick Step leek de koers met nog vijf kilometer te gaan volledig te beheersen. Met drie renners in de kopgroep van vier had de Belgische formatie het prima voor elkaar. Toch won de eenling Ian Stannard de wedstrijd.

,,Het ging helemaal fout in de laatste 25 meter", concludeerde Terpstra, die zelf tweede werd. ,,Ik had pijn in mijn benen. De laatste kilometer moest ik gaan sprinten. Het voelde goed, maar op 75 meter van de finish voelde ik dat het niet goed ging. Een rotsprint. Dit is gewoon echt balen."

Toen Terpstra even daarvoor probeerde alleen weg te rijden bij de andere drie, sprong Vandenbergh mee met zijn ploeggenoot. Daardoor kon Stannard eenvoudig counteren. Terpstra: ,,Ik heb Stijn nog niet gesproken. Ik weet het niet waarom hij reageerde. Ik heb de beelden nog niet gezien. Maar het is gewoon zo dom om deze koers uit handen te geven. We gaven zó'n show weg."