Stannard: 'Ik was wel even bezorgd'

Stannard: 'Ik was wel even bezorgd'

Ian Stannard legde in de Omloop Het Nieuwsblad Etixx-Quick Step op de pijnbank, door het trio Niki Terpstra, Tom Boonen en Stijn Vandenbergh te vloeren. ,,Ik was wel even bezorgd toen ik met hun drieën voorop kwam. Gelukkig moesten ze wel doorrijden, omdat het groepje met Vanmarcke niet ver achter was. Zo kon ik mooi pokeren in het laatste wiel. Als het gat een minuut was geweest, hadden ze het misschien anders kunnen doen.”

Toen Boonen alleen in de aanval ging, dichtte Stannard de kloof al snel. ,,En zo wist ik meteen dat het wel goed zat met de benen. Terpstra ging aardig vroeg de sprint aan, ik moest even op de tanden bijten. Misschien hebben de drie van Etixx-Quick Step wel té hard gereden. Dat speelde mij gelukkig in de kaart.”

Vorig jaar won Stannard ook de Omloop, daarna brak een periode van rampspoed aan. In Gent-Wevelgem liep hij een breuk in de rug op, later in het jaar brak hij ook nog zijn pols. ,,Na die rugbreuk mocht ik drie maanden helemaal niks doen. Ik lag alleen maar op de bank. Toen sommige renners nog koersten in Peking, begon voor mij de wintertraining al.” Stannard overwinterde in Australië, waar hij zeven weken trainde. Vandaag had hij een luxeknecht in de persoon van Bradley Wiggins. Met een lach: ,,Als een Tourwinnaar voor je rijdt, zorgt dat wel voor een beetje stress.”