HomeNieuwsStannard verpest feestje Etixx-Quick Step (VIDEO)

Stannard verpest feestje Etixx-Quick Step (VIDEO)

Ian Stannard heeft voor het tweede jaar op rij de Omloop Het Nieuwsblad gewonnen. De Brit van Team Sky vloerde in de straten van Gent Niki Terpstra (Etixx-Quick step) in de sprint.

Met enkele seconden achterstand finishten Terpstra’s ploeggenoten Tom Boonen en Stijn Vandenbergh als derde en vierde. Sep Vanmarcke (LottoNL-Jumbo) legde op meer dan één minuut beslag op de vijfde plaats door Greg van Avermaet (BMC) voor te blijven.

Sep Vanmarcke

Vroege vlucht

Al vroeg op de dag kozen Alexis Gougeard (AG2R-La Mondiale), Albert Timmer (Giant-Alpecin), Christophe Laborie (Bretagne-Séché Environnement), Louis Verhelst (Cofidis), Michael Reihs (Cult Energy Pro Cycling), Matthew Brammeier (MTN-Qhubeka) en Kevin van Melsen (Wanty-Groupe Gobert) voor de aanval, waarna het zevental een maximale voorsprong van ongeveer zeven minuten bijeen reed.

In de tweede helft van de koers bleven er drie renners van de oorspronkelijke kopgroep vooraan over. Gougeard, Timmer en Brammeier lieten hun medevluchters achter, maar voelden al snel de hete adem van het peloton.Op net iets meer dan 45 kilometer voor de eindstreep in Gent werden Timmer en Brammeier samen met Luke Rowe (Sky), die vlak daarvoor was aangesloten, als laatsten ingerekend door de groep met favorieten.

Boonen trekt door

Op dat moment trok  Boonen de favorietengroep flink uit elkaar, waarna hij even later samen met Vanmarcke, Stannard en zijn ploeggenoten Terpstra en Vandenbergh een nieuwe kopgroep creëerde. Vanmarcke leek ijzersterk, maar reed vrijwel direct na de formatie van de beslissende ontsnapping lek, waardoor Boonen, Terpstra, Vandenbergh en Stannard alleen over bleven.

Met nog 35 kilometer te gaan ging Vanmarcke op de Molenberg opnieuw op de pedalen staan, waarna Van Avermaet en Zstenek Stybar (Etixx-Quick Step) als enigen konden volgen. De Belg van LottoNL-Jumbo deed vervolgens het leeuwendeel van het werk in de achtervolging, maar de voorsprong van het leidende viertal werd nooit kleiner dan vijftien seconden.

Stannard verrast

In de slotkilometers leek Etixx-Quick Step de koers volledig in handen te hebben, maar door het beulswerk van Vanmarcke in de achtervolgende groep hadden Boonen, Terpstra en Vandenbergh al behoorlijk wat krachten ingeleverd. Met nog vier kilometer te gaan plaatste Boonen een vinnige demarrage, waarna Stannard het gat relatief eenvoudig dichtte.

Uiteindelijk ging Stannard er zelf vandoor. Terpstra had als enige een antwoord, Boonen en Vandenbergh moesten passen. In de eindsprint bleek de Noord-Hollander niet opgewassen tegen zijn Britse opponent.

https://www.youtube.com/watch?v=oQRSisiaC9A

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Tom Boonen: ‘Ik heb jaren met tuinslang op mijn stuur gekoerst’

Tom Boonen is één van de grootste renners die België ooit gekend heeft. Het...

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...

Sportarts: ‘Revalidatie Van Aert zal maanden duren, het is een regelrechte ramp’

Zeven gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een gebroken borstbeen. Dat is het keiharde...

Meer zoals dit

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...