Bos heeft Rio nog niet 'uit het hoofd gezet'

Bos heeft Rio nog niet 'uit het hoofd gezet'

Theo Bos droomt nog altijd van deelname aan de Olympische Spelen in Rio, volgend jaar. ,,Ik heb het nog niet helemaal afgesloten. Het boek Rio is nog niet dicht voor mij", liet de drievoudig wereldkampioen sprint aan Wieler Revue weten.

De 31-jarige sprinter van MTN-Qhubeka trainde in de zomer van 2014 al enige tijd mee met de nationale achtervolgingsploeg, maar tijdens de EK baanwielrennen in Guadeloupe ging het mis voor de Gelderlander. ,,De trainingen gingen eigenlijk best wel goed. Daarmee was ik erg content, maar het toernooi zelf was niet echt om over naar huis te schrijven."

Bos was na afloop vanzelfsprekend teleurgesteld over zijn prestatie, maar kan het inmiddels ook alweer een beetje relativeren. ,,Het was op een buitenbaan, wat misschien ook niet echt een goede afspiegeling was van waar ik daadwerkelijk stond. Ik zou nog graag een keer mee willen trainen, een kans krijgen op een normale wielerbaan en kijken of ik dan een meerwaarde kan zijn."

Een meerwaarde zijn is voor Bos wel essentieel, want hij wil anderen niet in de weg zitten. ,,Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de vier, vijf sterkste renners op dit gebied. Dan kun je nog zo’n goede wegrenner zijn. Het is een heel specifiek vak, maar ik heb het nog niet helemaal afgesloten. Het boek Rio is nog niet dicht voor mij."

Omloop het Nieuwsblad

Bos is inmiddels weer redelijk hersteld van de blessure die hij opliep tijdens de vijfde etappe van de Ronde van Qatar. Hij hoopt komende zaterdag in de Omloop Het Nieuwsblad zijn rentree te maken, en één dag later in Kuurne-Brussel-Kuurne te starten. ,,De hechtingen zijn er woensdag uit gehaald. Het zit nu allemaal dicht, maar ik moet er alleen niet nu nog een keer op stuiteren. Dan knapt de boel open en ben je nog verder van huis."

MTN-Qhubeka maakt pas op het laatste moment de definitieve selecties bekend.