Dekker: 'Slechtste tijd van mijn leven'

Dekker: 'Slechtste tijd van mijn leven'

Slechts 270 meter kwam Thomas Dekker gister tekort om het werelduurrecord van Rohan Dennis (BMC) te verbeteren. "Het was de slechtste tijd van mijn leven", blikt Dekker met NOS terug op zijn poging in het Mexicaanse Aguascalientes. "Ik kwam tot een hoog niveau. Ik heb hier drie maanden alles voor gegeven, dan is het zuur als je het net niet haalt."

Toch blijft Dekker, die nu tweede staat op de lijst van werelduurrecordafstanden, reëel. "Het was niet genoeg voor een record, helaas. Toch denk ik dat ik niet beter had kunnen doen. Je vraagt altijd het uiterste van jezelf en ik denk dat ik dat heb gepresteerd." Thomas Dekker kent Rohan Dennis goed. De twee waren ploeggenoten bij Garmin-Sharp. "Rohan is een van de sterren van het wielrennen op dit moment. Ik wist dat het moeilijk zou worden, maar ik heb mijn best gedaan."

Dekker zit momenteel zonder ploeg. Nadat zijn contract met Garmin-Sharp vorig jaar afliep, koos de Noord-Hollander ervoor om het werelduurrecord aan te vallen en niet op zoek te gaan naar een nieuwe ploeg. Of hij nu alsnog op zoek gaat naar een nieuwe werkgever? "Ik heb geen idee, we zien wel wat de toekomst brengt."