Oranje Peloton sluit aan bij Roompot

Oranje Peloton sluit aan bij Roompot

Oranje Peloton wordt partner van Roompot. Oranje Peloton is een initiatief van de Staatsloterij om toertochten, fietsevenementen en het actieve fietsen te promoten. Vanaf de Omloop Het Nieuwsblad, komende zaterdag, prijkt Oranje Peloton op de shirts van het team, dat vanaf nu formeel als Team Roompot-Oranje Peloton door het leven gaat.

Leontien Zijlaard-van Moorsel wordt het gezicht van Oranje Peloton: ,,Het idee achter het Oranje Peloton is het plezier in het fietsen, en het in de buitenlucht werken aan je gezondheid. Ik geloof heilig in de kracht van fietsen en zie net als de Staatsloterij enorme kansen om het fietsen in Nederland leuker te maken."

De ploeg start bovendien met een businessclub, vertelt teammanager Michael Zijlaard. ,,Dat zal ons project nog steviger verankeren. Er zijn zoveel ondernemers in ons land die, op de één of andere manier, deel willen uitmaken van wat wij doen. Door gedurende het seizoen activiteiten te organiseren en veel verschillende mogelijkheden te bieden op gebied van sponsoring en hospitality willen wij alle bedrijven de kans geven zich aan te sluiten. Bovendien zullen renners en leden van het management van Team Roompot regelmatig aansluiten bij de evenementen en toertochten die Oranje Peloton gaat ondersteunen of organiseren."

Roompot maakte op Twitter al melding van het nieuwe tenue: