LottoNL-Jumbo met zes Nederlanders naar Frankrijk

LottoNL-Jumbo met zes Nederlanders naar Frankrijk

Niet alleen in Vlaanderen wordt dit weekend gekoerst. In Frankrijk staan twee 1.1-categorie klassiekers op het programma: op zaterdag Classic Sud Ardèche-Souvenir Francis Delpech en zondag La Drome Classic. LottoNL-Jumbo rijdt beide koersen. Op beide dagen komt de Nederlandse formatie met hetzelfde achttal aan de start. Onder hen zijn zes Nederlanders.

Brian Bulgac, Martijn Keizer, Bert-Jan Lindeman, Nick van der Lijke, Barry Markus en Timo Roosen worden vergezeld door George Bennett en Paul Martens. Erik Dekker is de ploegleider van dienst in Frankrijk. De Duitser Martens is de kopman in de twee races. Vorig jaar kwam Martens er ook aan de start, weliswaar met een ander doel. "Vorig jaar testte ik mijn knie in deze koersen", aldus de Duitser, die vorig jaar herstellende was van een blessure.

Dit jaar start de Duitser met heel andere plannen. "In de Volta ao Algarve verliep alles volgens het plan. Ik voelde me goed en dat gaven mijn gegevens ook aan. Ik ga naar Frankrijk voor een goed resultaat", zegt Martens op de website van LottoNL-Jumbo. "Sommigen zijn hun seizoen eerder begonnen dan ik. Dat merk ik vooral heuvelop. Maar deze koersen vormen een serieuze test voor de klassiekers. Je moet in Frankrijk altijd attent zijn omdat er agressief gekoerst wordt. In WorldTour-koersen word ik snel mentaal lui."

Ploegleider Dekker staat zijn Duitse renner bij. "Het zijn mooie, zware koersen. Je hebt sowieso goede benen nodig om te winnen. Het peloton is anders dan in de Omloop Het Nieuwsblad of Parijs-Nice. Dat geeft kansen. Bert-Jan Lindeman en Paul Martens zijn onze sterkste troefkaarten hier, maar in zulke wedstrijden kan iedereen verrassen."