Roompot hoopt op top tien in Kuurne

Roompot hoopt op top tien in Kuurne

Team Roompot kijkt reikhalzend uit naar het traditionele openingsweekend. Ploegleider Michael Boogerd acht zijn renners in Kuurne-Brussel-Kuurne het meest kansrijk. ,,Voor die wedstrijd hebben we dan ook een aantal sprinters meegenomen, hopelijk brengt ons dat in de top tien."

Dat zegt de voormalig klassiekerspecialist tegen De Telegraaf. ,,Het is natuurlijk leuk als we meezitten in de vroege ontsnapping, maar we hopen ook dat als er écht gekoerst wordt, we mee kunnen doen. Natuurlijk kijken we allemaal reikhalzend uit naar deze koersen. Ook voor ons is het de opening in België."

Dat écht meedoen aan de koers zal volgens Boogerd dus voornamelijk zondag moeten gebeuren, wanneer Kuurne-Brussel-Kuurne op het programma staat. ,,Voor die wedstrijd hebben we dan ook een aantal sprinters meegenomen, hopelijk brengt ons dat in de top tien. Maar natuurlijk moeten we realistisch zijn. Wij hebben niet het budget van ploegen als LottoNL-Jumbo en Giant-Alpecin, dus we moeten niet verwachten dat we een serieuze stempel kunnen drukken op de koers."