Dennis: 'Ik hoop niet dat Dekker het haalt'

Dennis: 'Ik hoop niet dat Dekker het haalt'

Rohan Dennis, houder van het werelduurrecord, hoopt niet dat Thomas Dekker er vanavond in het Mexicaanse Aguascalientes in slaagt zijn record te verbreken. Dat zegt de tijdrijder van BMC in gesprek met Cyclingnews.

De 24-jarige Australiër nam begin februari het record over van Matthias Brändle. Dennis kwam in het Zwitserse Grenchen tot een afstand van 52,491 kilometer. Of Dekker dat zal kunnen verbeteren is volgens hem nog maar de vraag. ,,Het is onbekend of de hoogte (Aguascalientes ligt op 2000 meter) voordelig of nadelig voor hem zal uitpakken. Tijdens de eerste tien of twintig minuten zal ademen geen probleem zijn, maar daarna kan dat misschien wel lastig worden."

Mocht Dekker slagen in zijn poging, dan zal dat bij zijn ex-ploeggenoot (bij Garmin-Sharp) voor wel voor enige hoofdbrekens zorgen. ,,Als het er op begint te lijken dat hij het gaat halen, dan doe ik de tv misschien wel uit", zegt Dennis lachend. ,,We kunnen goed met elkaar overweg. Hij zit momenteel zonder contract, dus hij heeft alles te winnen."