LottoNL-Jumbo vol vertrouwen voor openingsweekend

LottoNL-Jumbo vol vertrouwen voor openingsweekend

LottoNL-Jumbo werkt vol vertrouwen toe naar het openingsweekend van de klassiekerperiode, die zaterdag in gang wordt geschoten met de Omloop Het Nieuwsblad. Sep Vanmarcke en Moreno Hofland zullen als kopmannen fungeren.

Vooral in de Omloop Het Nieuwsblad zet de Nederlandse formatie vol in op Vanmarcke, die de koers in 2012 al eens won. ,,Sep is onze man voor de klassiekers", is ploegleider Nico Verhoeven duidelijk. ,,Hij zag er in de Algarve sterk uit. Hij wordt omringd door een groep die hem heel goed kan ondersteunen."

Vanmarcke richt zijn pijlen in eerste instantie vooral op de de koers van zaterdag. ,,De Omloop en Kuurne zijn twee totaal verschillende wedstrijden", legt de Belg uit. ,,De Omloop is een open koers, met veel aanvalspogingen. De sterkste renner wint niet altijd, aangezien het soms echt een tactisch steekspel is. Kuurne eindigt vaker in een sprint. Ik hoop zondag op slecht weer zodat het een echte koers wordt. Mijn meest belangrijke koersen komen later, maar ik heb het gevoel dat ik dit weekeinde goed ga zijn. Ik ben er klaar voor."

KBK

Mocht het in Kuurne-Brussel-Kuurne uitdraaien op een sprint, dan is Moreno Hofland (vorig jaar tweede achter winnaar Tom Boonen) de meest vooruitgeschoven pion voor LottoNL-Jumbo. ,,Ik reken een beetje op wind en regen en verwacht volle bak koers in de heuvelzone. Ik hoop dat we als ploeg met een sterk blok vertegenwoordigd zijn in de finale, zodat we kunnen kiezen wie we uitspelen. Ik hoop uiteraard weer mee te doen om de overwinning."