Gesink: 'Niet gedacht dit niveau al te hebben'

Gesink: 'Niet gedacht dit niveau al te hebben'

Robert Gesink kijkt met een tevreden gevoel terug op de tweede etappe van de Ronde van de Algarve. ,,Ik had niet gedacht dit niveau al te hebben", vertelt hij op de ploegwebsite.

De 28-jarige klimmer van LottoNL-Jumbo duwde zijn wiel donderdag als zestiende over de eindstreep in de door Geraint Thomas (Sky) gewonnen rit naar Monchique. Een goede prestatie, zo vond Gesink zelf. ,,Het ging niet vanzelf, maar dat hoeft ook niet altijd. Dit geeft in ieder geval aan dat ik sterk ben. Dat is een fijn vooruitzicht."

Ook bij ploegleider Nico Verhoeven was er sprake van optimisme over het optreden van Gesink, die in Portugal zijn eerste koerskilometers van het seizoen maakt. ,,Het was afwachten hoe hij zich zou houden, maar hij kwam vandaag knap met een groepje favorieten over de finish. Dat stemt tot tevredenheid."

Tijdrit

Vandaag (vrijdag) gaat de Portugese rittenkoers verder met een negentien kilometer lange tijdrit. ,,Ik heb er zin in", blikt Gesink alvast vooruit. ,,Ook omdat ik voor het eerst op de nieuwe tijdritfiets van Bianchi rijd. Hij voelt goed aan. Ik ben benieuwd."