Poels krijgt tik voor algemeen klassement

Poels krijgt tik voor algemeen klassement

Gisteren werden voor het eerst de lakens uitgedeeld in de Tour of Oman. Wout Poels - samen met Leopold König, een andere nieuwkomer, kopman van Team Sky in Oman - was nog niet op de afspraak. Hij was niet te vinden in de groep van twintig renners die uiteindelijk om de zege sprintte. Uiteindelijk kwam Poels binnen in de tweede groep, op driekwart minuut van winnaar Fabian Cancellara. Daardoor begint de Limburger morgen met achterstand aan de koninginnenrit naar Green Mountain.

Ondanks de tik was Wout Poels niet ontevreden. Hij meldde het volgende op Twitter: "Dat deed ff pijn die laatste klim. Blies mezelf een beetje op in eerste gedeelte. Uiteindelijk op 46sec binnen gekomen. Morgen weer dag!" Poels ging eerder dit jaar op trainingskamp. Samen met Chris Froome ging hij op hoogtestage in Zuid-Afrika, het was voor Poels de eerste hoogtestage uit zijn loopbaan.

 

Vandaag staat er in de Tour of Oman een vlakke etappe op het programma. De beslissing valt naar alle waarschijnlijkheid op vrijdag, wanneer de vierde etappe aankomt op Green Mountain. Wout Poels heeft zijn zinnen gezet op een goed klassement en zal zich vrijdag dus van zijn beste kant willen laten zien.

Foto: woutpoels.nl