Beroep Bruyneel: behandeling TAS op 2 maart

Beroep Bruyneel: behandeling TAS op 2 maart

Het beroep dat Johan Bruyneel aantekende tegen zijn schorsing van tien jaar in de dopingzaak rond Lance Armstrong, wordt door het TAS op 2 maart behandeld. Dat bevestigt het internationaal sporttribunaal in Lausanne op zijn eigen website.

De Amerikaanse arbitrage-organisatie schorste Bruyneel in april vorig jaar voor tien jaar. Het onderzoek van USADA - het Amerikaans antidopingagentschap - tegen Lance Armstrong in 2012 waarbij de Amerikaan levenslang werd geschorst, was de aanleiding tot het schorsen van Bruyneel. De sanctie ging in met terugwerkende kracht, daardoor moet Bruyneel tot 2022 vanaf de kant toekijken.

Bruyneel zelf zegt dat de Amerikaanse arbitrage-organisatie een fout heeft gemaakt. "Ik ben een Belg en woon in het Verenigd Koninkrijk", aldus de oud-ploegleider van Lance Armstrong. Ik ben geen lid van USA Cycling en ben dat ook nooit geweest. Ook heb ik geen documenten ondertekend die USADA of de Amerikaanse arbitrage-organisatie autoriteit over mij zouden geven."

Op 2 maart behandelt het TAS ook het beroep van het wereldantidopingagentschap WADA. Zij eisen een langere straf voor Bruyneel.