Froome: 'Voorbereiding op Tour 2015 begon al direct na crash'

Froome: 'Voorbereiding op Tour 2015 begon al direct na crash'

Chris Froome is al geruime tijd bezig met de aankomende Tour de France, die op 4 juli in Utrecht van start gaat. ,,Mijn voorbereiding op de Tour van 2015 begon al direct nadat ik uitviel in de editie van 2014."

Dat zegt de Britse kopman van Team Sky, die vandaag zijn seizoen begint in de Ruta del Sol, tegenover Cyclingnews. ,,Toen ik me thuis voorbereidde op de Vuelta van vorig jaar, was ik al bezig met dit seizoen. Mijn voorbereiding op de Tour is lang geleden al begonnen."

Froome kiest er, in tegenstelling tot de afgelopen twee jaren, voor zijn seizoen te beginnen in Andalusië in plaats van met de Ronde van Oman, die hij in 2013 en 2014 wist te winnen. ,,Natuurlijk, ik heb Oman twee jaar op rij gewonnen. Het was een fantastische ervaring om mijn seizoen op die manier te beginnen, maar ik voelde dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging."

,,Ik denk dat het in de Ronde van Oman meer om eendagskoers gaat, vooral de finish op de Green Mountain", gaat de Tourwinnaar van 2013 verder. ,,In Andalusië zijn er meerdere behoorlijk zware dagen, volle bak koers met een tijdrit en twee aankomsten bergop. En natuurlijk de eerste etappe met waaiers. Daarom is het misschien wel een betere manier om mijn seizoen te beginnen."