Roompot in zee met Staatsloterij

Roompot in zee met Staatsloterij

Team Roompot heeft in de Staatsloterij een co-sponsor gevonden, zo meldt het Algemeen Dagblad. Het contract tussen Team Roompot en de Staatsloterij loopt voorlopig alleen dit jaar.

Al voor afgelopen zomer werd er tussen beide partijen een contract getekend, maar de aanstelling van Lotto - een ander staatsbedrijf waarmee Staatsloterij over een fusie in onderhandeling is - als opvolger van Belkin zorgde voor wat onrust. Dat is nu achter de rug. Na LottoNL-Jumbo is Team Roompot dus het tweede Nederlandse wielerteam dat met een loterij verbonden is.

Teammanager van Team Roompot Michael Zijlaard zegt in het AD dat de Staatsloterij van plan is om een platform te creëren voor top- en breedtesport. ,,Wij zijn daarin de voorrijders. Maar ook recreanten en toerders worden gemotiveerd om te fietsen. Het gaat bij ons niet alleen om winnen, ook om het opleiden van jonge renners. Voor ons is de Staatsloterij een geweldige partner. Ze zijn oranje, Nederlands en geven jonge mensen de kans om hun droom waar te maken."