Contador: 'Ik wil iets unieks neerzetten'

Contador: 'Ik wil iets unieks neerzetten'

Bij Sky twijfelen ze er aan, maar Alberto Contador is toch echt voornemens om dit jaar een gooi te doen naar de dubbel Giro en Tour. ,,Ik wil iets unieks neerzetten", zegt de kopman van Tinkoff-Saxo in de Seizoengids van Wieler Revue.

 

Je wilt dit seizoen zowel de Giro als de Tour winnen. De algemene perceptie is dat dit bijna onmogelijk is, vanwege de korte rustperiode tussen die twee rondes. Hoe zie jij dat?

,,Je kunt er alleen achter komen of het onmogelijk is, door het zelf te proberen. Ik weet dat het waarschijnlijker is dat ik het niet red. Maar ik weet ook dat ik een procentuele kans heb om beide rondes wél te winnen. Niet een hele grote kans, maar toch. Ik wil het proberen, want ik weet dat het kan lukken.”

 

Je bent nu 32. Speelt je leeftijd hierbij een rol?

,,Om meerdere redenen denk ik dat dit het seizoen is om ervoor te gaan. Ja, ik ben 32, het einde van mijn carrière speelt in mijn achterhoofd. Ik heb daarnaast bij Tinkoff-Saxo een heel sterk team om me heen, dat wekt vertrouwen. En ik wil iets unieks neerzetten in mijn carrière. Iets wat ik nog nooit heb gedaan.”

 

Klik hier om de Seizoengids van Wieler Revue te bestellen