Habitat UCI Mountainbiketeam presenteert zich in Amsterdam

Habitat UCI Mountainbiketeam presenteert zich in Amsterdam

Het Van der Heide/Kenda Mountainbiketeam gaat in 2015 verder als het Habitat Mountainbiketeam. De UCI Elite-formatie, de nieuwe ploeg van Nederlands kampioene Anne Terpstra, presenteerde zich dinsdag in het EYE Filmmuseum in Amsterdam. Habitat is een internationale non-profit organisatie, die bouwt aan een wereld waarin iedereen een veilig thuis heeft.

De Belg Ruben Scheire is de kopman van het team. Hij won in 2014 de Bundesliga-wedstrijd in Saalhausen en mikt op de Olympische Spelen van 2016 in Rio. “Daar moet de komende tijd alles voor wijken”, sprak de Belg tijdens de teampresentatie.

Het Habitat Mountainbiketeam heeft niet de minste renners onder contract staan. Naast Scheire en Terpstra, rijden ook Thijs Zuurbier (Nederlands beloftekampioen), Gosse van der Meer (ook talentvol veldrijder), Blaza Klemencic (Slovenië) en Lisa Mitterbauer (Oostenrijk) voor de ploeg van teammanager Maarten Kemperman. Klemencic staat op de dit moment zesde op de wereldranglijst, Mitterbauer (43e op die lijst) werd vorig seizoen tiende in het World Cup-klassement voor belofte-vrouwen.

Kemperman is trots op zijn team. “Met zoveel kampioenen en talenten in een team ligt de lat natuurlijk hoog”, zei de manager tijdens de presentatie. “Gelukkig hebben we naast sterke renners ook een uitstekend begeleidingsteam en een hechte groep sponsors. We gaan er met zijn alleen een mooi seizoen van maken. Goede prestaties in wereldbekers, de Bundesliga en aansprekende marathons is daarbij het doel.”