Join-S-De Rijke is er klaar voor

Join-S-De Rijke is er klaar voor

Met een nieuwe sponsor (Join-S), enkele nieuwe renners (Wouter Mol, Jetse Bol onder anderen) en met de ambitie om de renners zich niet alleen sportief, maar ook maatschappelijk te laten ontwikkelen is Join-S-De Rijke klaar voor het komende seizoen. De Continentale formatie wil zich in elk geval graag plaatsen voor het WK ploegentijdrit in het Amerikaanse Richmond, eind september. 'Zelfbewust, toonaangevend en veelzijdig', wil de ploeg zijn.

Wouter Mol, over de teambuilding: ,,De winter moet je gebruiken om elkaar echt te leren kennen. In een huis zonder WIFI en tv maar met een nachtelijke survival zie je de eerste karakterschetsen van je ploegmaats. Daarnaast hebben we veel gesproken over hoe verantwoording af te leggen en hoe je een goede evaluatie doet. Een heuse debatleider leerde ons de fijne kneepjes van een goede discussie voeren. Na ons trainingskamp van volgende week is het dan aan de renners om het te laten zien.”

Teammanager Frank Kwanten: ,,Alle renners hebben ambitieuze, maar realistische sportieve doelen geformuleerd en het is aan ons als staf om ze daar zo goed mogelijk in te ondersteunen. Daarnaast hebben wij de renners gevraagd naar een teamdoel en maatschappelijk doel. Na een periode van plannen gaat het nu elke dag over de uitvoering, evaluatie en tijdig bijsturen Het team heeft deze winter een hele metamorfose ondergaan maar trappen blijft!”