Dekker sterkste in vierde race Lotto KNWU Strandraces

Dekker sterkste in vierde race Lotto KNWU Strandraces

Erik Dekker is zondagochtend verrassend de winnaar geworden van de Koga MTB Beachrace in Renesse. De oud-wegprof bleef op het Zeeuwse strand Sander Lormans en Henry Kes voor. Thijs Zonneveld finishte in de tweede groep en blijft leider in het Lotto KNWU Strandraceklassement. 

De vierde race in de KNWU-competitie was weer bijzonder spannend. Op weg naar het keerpunt schudden alle favorieten wel een keer aan de boom, maar het lukte niemand om weg te komen. Zodoende begon een omvangrijke kopgroep van ongeveer dertig renners gezamenlijk aan de terugweg.  Op die terugweg werd gruwelijk hard gereden en het waren Ike Groen, Dekker en Ronan van Zandbeek die als eerste los kwamen van de rest van het inmiddels meer versprokkelde veld. In Koga MTB Beachrace (42 kilometer lang) maakt het strand echter een bocht en het was daar waar het misging voor het drietal voorop. Van Zandbeek koos voor een weg langs het water, terwijl de achtervolgers binnendoor staken; een hergroepering was het gevolg.

Op weg naar de streep plaatste Groen een nieuwe aanval. Hij werd achtervolgd en in het zicht van de haven achterhaald door vijf andere renners. Van die zes toonde Dekker zich de sterkste.

Slik grijpt zege bij de vrouwenIn de vrouwenrace kwam de eerste vier rensters als 'eenlingen' over de streep. Rozanne Slik toonde zich  de sterkste. Ze bleef Alieke Hoogenboom 13 seconden voor. Nina Kessler finishte tien seconden daarachter als derde. Klasssementsleider Pauliena Rooijakkers kwam een kleine minuut achterstand van Slik als vierde over de meet. Rooijakkers blijft wel leider in de Lotto KNWU Strandraces. Door haar derde plek lijkt Kessler de nieuwe nummer twee in zijn; ze wisselt stuivertje met Laura van Regenmortel, die meerdere minuten verspeelde.