Goud Ligtlee, zilver teamsprinters

Goud Ligtlee, zilver teamsprinters

Elis Ligtlee is in Colombia winnares geworden van de wereldbeker sprint. Ligtlee won op de baan in Cali de vierde en laatste WB-wedstrijd van het seizoen, goed voor eindwinst. In de kwalificatie noteerde ze al de snelste tijd. Vervolgens plaatste zich na vier overwinningen voor de finale, waar ze sterker was dan de Chinese Guo Shuang. Ligtlee klaarde de klus in twee manches.

Samen met Shanne Braspennincx werd Ligtlee tweede op de teamsprint. Het duo moest in de finale het hoofd buigen voor de Russische vrouwen. De mannen werden eveneens tweede, nadat ze zich als snelste hadden geplaatst voor de finale. Maar daarin waren de Fransen nét sneller dan het trio Matthijs Buchli, Hugo Haak en Jeffrey Hoogland. In het eindklassement van de wereldbeker teamsprint werden zowel de mannen als de vrouwen ook tweede.

Halverwege het omnium staat Tim Veldt op de vierde plaats, bij de vrouwen is Kirsten Wild na de helft van de onderdelen aan de leiding. Ze won zowel de achtervolging als de scratch en werd tweede op de afvallingsrace.