Boels-Dolmans wil vaker winnen

Boels-Dolmans wil vaker winnen

Het Boels-Dolmans Cycling Team heeft zich vandaag in Kaatsheuvel voorgesteld. De Amerikaanse Evelyn Stevens, de Nederlandse Chantal Blaak en de Deense Amalie Dideriksen werden nieuw aangetrokken. In de breedte is de ploeg daarmee weer sterker geworden, zo weet ook sportief eindverantwoordelijke Danny Stam, die zijn team op de tweede plaats van de UCI-ranking terugvond aan het begin van het jaar. ,,Die versterking in de breedte betekent dat we in de topkoersen meer kunnen rouleren en onze rensters nog meer kunnen laten pieken in de koersen waar ze er willen staan. Tijdens de voorjaarsperiode gaan we vooral bouwen op Lizzie Armitstead, Ellen van Dijk en Chantal Blaak, dat zijn specialisten voor dit werk. In de klimkoersen hebben we Evelyn Stevens en Megan Guarnier om uit te spelen. Maar het is wel de bedoeling om wat vaker te rouleren in die topbezetting. Ik hoop dat we daardoor een aantal tweede plaatsen van 2014 in het nieuwe seizoen kunnen inwisselen voor zeges, want  daar rijden we natuurlijk voor.”

 

,,Net als vorig jaar starten we het seizoen met de ambitie om in de Europese wereldbekerwedstrijden mee te doen om de overwinning. Vorig jaar wonnen we de Ronde van Drenthe, de Ronde van Vlaanderen en de eindzege in de wereldbeker. Een groot doel aan het einde van het seizoen is de WK-ploegentijdrit in Richmond. We willen nu echt voor het podium meedoen op dit onderdeel, iets wat vorig jaar helaas net niet gelukt is. Met de komst van Stevens en Blaak moeten we een flinke stap kunnen maken op dit onderdeel.”

 

Ook Specialized gaat een grotere rol spelen als technisch partner van het team. Net als in 2014 levert dit merk de fietsen en de verdere uitrusting die de rensters gaan gebruiken. Dit jaar komt daar vanuit Specialized Racing technische ondersteuning bij door middel van het Body Fit Geometry Fit-programma en zorgt men aan de hand van resultaten van baan- en windtunneltesten voor de best mogelijke omstandigheden om hun prestaties te verbeteren. Specialized is eveneens technisch partner voor enkele topteams in het mannenpeloton. Dankzij de steun van Specialized kan het Boels-Dolmans Cycling Team in 2015 rekenen op de beste fietsen en het beste materiaal en weten de rensters zich verzekerd van een optimale ondersteuning.

 

Boels-Dolmans Cycling Team 2015: Chantal Blaak, Ellen van Dijk, Demi de Jong (Ned), Evelyn Stevens, Megan Guarnier (USA), Lizzie Armitstead (Gbr), Christine Majerus (Lux), Kasia Pawlowska (Pol), Romy Kasper (Dui) en Amalie Dideriksen (Den)