Wellens: 'Koers is leuk als je minder afziet dan de rest'

Wellens: 'Koers is leuk als je minder afziet dan de rest'

Winst in de Eneco Tour, sterke optredens in de Giro en de Ronde van Lombardije: voor Tim Wellens (23) was 2014 het jaar van de doorbraak. Aanvallen deed hij altijd al graag, nu probeert hij het te bewaren voor de finales, vertelt hij in de nieuwe Wieler Revue. ,,In beeld rijden is leuk, resultaten zijn leuker."

Wellens trok afgelopen jaar een belangrijke conclusie: ,,Koers is leuk als je minder afziet dan de rest." Neem de Ronde van Lombardije, begin oktober. Wellens werd vierde in de Italiaanse topklassieker, nadat een ploegmaat van Lotto-Belisol hem tot de finale veilig door de wedstrijd had geloodst. Die ploegmaat had het zwaar, Wellens niet. ,,Ik zat te denken: 'Hoe kan je nou afzien, want ze rijden niet zo snel'. Maar ik had gewoon zo'n goede benen."

,,Na de Giro heb ik echt een stap vooruit gezet, alles ging zoveel makkelijker. Koersen boven de tweehonderd kilometer waren ook helemaal geen probleem meer. Iedereen zegt dat je na een grote ronde een paar procent sterker wordt, maar ik ben wel meer dan een paar procent beter geworden."

Klik hier om Wieler Revue #1 te bestellen