De ambities van Lotto-Jumbo

De ambities van Lotto-Jumbo

Lotto-Jumbo is klaar voor het seizoen, het eerste met de nieuwe hoofdsponsoren aan boord. Lees hier de ambities van de hoofdrolspelers van de Nederlandse WorldTour-formatie:

Ploegleider Nico Verhoeven: ,,Sep Vanmarcke is tijdens het klassieke voorjaar onze kopman. Hij heeft vorig jaar laten zien waartoe hij in staat is. Die prestaties willen we minimaal evenaren. Het liefst met een mooie uitschieter. In de Waalse klassiekers is het ons doel om met Robert Gesink en Wilco Kelderman op niveau te presteren. We willen meedoen voor het podium. De Tour de France is het hoofddoel voor ons team. Als Nederlandse ploeg kijken we uit naar de Grand Départ in Utrecht. Met Robert Gesink, Wilco Kelderman en Laurens ten Dam hebben we drie mannen die een goed klassement kunnen rijden. Steven Kruijswijk gaat in de Giro d’Italia voor een goed klassement. Hij heeft al een keer top tien gereden in Italië. Moreno Hofland mag zich in de Giro d’Italia richten op de sprintetappes. Daarnaast beschikken we dit jaar met Barry Markus en Tom Van Asbroeck over veel sprintkracht.”

 

Robert Gesink: ,,De Ronde van de Algarve wordt mijn eerste wedstrijd van het jaar. Daarna volgen in aanloop naar de klassiekers de Tirreno-Adriatico en de Ronde van het Baskenland. De Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik zijn mijn eerste grote doelen. Vervolgens verleg ik mijn focus richting de Tour de France. Ter voorbereiding ga ik op hoogtestage en rijd ik de Ronde van Zwitserland.”

 

Laurens ten Dam: ,,Ik vind de Tour of California en de Ronde van Catalonië mooie wedstrijden en als wij daar rijden, wil ik vanzelfsprekend het beste uit mezelf halen en voor het hoogst haalbare gaan. Ik ben echter wel weer een jaartje ouder en wordt iets ‘roestiger’, opstarten aan het begin van het seizoen gaat moeizamer. De Tour de France is het hoofddoel. De laatste jaren heb ik elke keer vooruitgang geboekt en daar ga ik ook dit jaar voor. Al ben ik ook realistisch, het kan natuurlijk dat de vooruitgang op je 34e een keer ophoudt.”

 

Sep Vanmarcke: ,,Ik was er vorig jaar een aantal keer dichtbij en ben dit seizoen extra gretig. De kasseienrit in de Tour de France en het WK op de weg in Richmond staan ook op mijn lijstje. Die koersen zie ik als grote uitdagingen.”

 

Wilco Kelderman: ,,Ik wil dit seizoen weer een stap zetten, bijvoorbeeld door dit jaar een mooie koers te winnen. Natuurlijk ga ik ervoor om in de Tour de France een goed klassement te rijden. In Utrecht wil ik een sterke tijdrit afleveren. Verder streef ik er vooral naar over het gehele seizoen constant te zijn met top tien-noteringen in de kleinere rondes.”

 

Steven Kruijswijk: ,,Ik wil de goede lijn van afgelopen seizoen doortrekken en competitief blijven op het hoogste niveau. Ik ga voor een top tien-klassering in de Giro d’Italia en wil ook in de Tour de France iets moois neerzetten, zeker omdat de Grand Départ dit jaar in Utrecht plaatsvindt.”