Roompot klaar voor het debuut

Roompot klaar voor het debuut

Team Roompot is klaar voor het debuutseizoen in het peloton. Ploegleider Jean-Paul van Poppel: ,,Wij wilden geen eenheidsworst creëren. Wij hebben mannen bij elkaar gezocht met veel ambitie. En dat druipt er vanaf bij deze renners.” De in het oranje-zwart gestoken formatie begint het seizoen met vier koersen op Mallorca, waarna de Ster van Bessèges en de Ruta del Sol volgen. Daarna wacht de ploeg een Vlaams voorjaar, met onder meer de Omloop Het Nieuwsblad en de Ronde van Vlaanderen.

Michael Boogerd, net als Van Poppel en Erik Breukink een van de ploegleiders: ,,Ik kijk echt uit naar mijn debuut als ploegleider. Er is in de afgelopen maanden veel op mij afgekomen, maar ik geniet nog elke dag. Het is een leerzaam proces, maar tegelijkertijd merk ik nu al dat de renners ook veel dingen van mij oppikken. Met name op training technisch gebied. Het is heerlijk om daar mee bezig te zijn.”

De renners van Team Roompot: Dylan Groenewegen, Marc de Maar, Berden de Vries, Johnny Hoogerland, Raymond Kreder, Wesley Kreder, Michel Kreder, André Looij, Huub Duijn, Sjoerd van Ginneken, Jesper Asselman, Brian van Goethem, Etienne van Empel, Ivar Slik, Reinier Honig, Tim Kerkhof, Mike Terpstra en Maurits Lammertink.