Van Aert wint in de blubber van Loenhout

Van Aert wint in de blubber van Loenhout

Vorig jaar won hij nog bij de beloften, vandaag was Wout Van Aert de beste bij de elite in de Azencross in Loenhout. De jonge Belg was de sterkste in de blubber, na een duel met Mathieu van der Poel. Zijn Nederlandse generatiegenoot kon het hoge tempo van Van Aert op zo'n twee ronden van het einde niet meer bijbenen en kwam op een dikke halve minuut over de streep. Tom Meeusen werd op iets meer dan twee minuten derde. Van Aert verstevigde uiteraard zijn leidende positie in het klassement van de Bpost Bank Trofee, dat niet met punten maar op tijd wordt opgemaakt. Van Aert won eerder ook al drie veldritten die meetellen voor het klassement: de Koppenbergcross en in Hamme en Essen.

Bij de vrouwen was de Tsjechische Katarina Nash de beste. Ze bleef wereldkampioene Marianne Vos voor, die het gat op de ontsnapte Nash nog bijna dicht reed. De Belgische Ellen Van Loy werd derde. Sophie de Boer werd negende, maar blijft eerste in de stand van de Bpost Bank Trofee.

De beloftenkoers werd een duel tussen de gebroeders Sweeck. Laurens won, voor tweelingbroer Dieter. Toon Aerts, ook een Belg, werd derde.

Bij de junioren ging de winst naar een Nederlander: Roel van der Stegen won, voor Gage Hecht (Verenigde Staten) en Lander Loockx (België).