Podium, geen winst bij beloften en junioren

Wel podiumplaatsen, geen winst voor de Nederlanders bij de cross voor beloften en junioren tijdens de wereldbeker in Heusden-Zolder. Mathieu van der Poel werd derde bij de beloften, op 53 tellen van de Belgische winnaar Laurens Sweeck. Die bleef op zijn beurt landgenoot en wereldkampioen Wout Van Aert 24 seconden voor. Stan Godrie eindigde op plaats zeven als tweede Nederlander. In het klassement, de beloften reden tot nu toe drie WB-crossen, leidt Van Aert. Van der Poel is vierde.

Bij de junioren behaalde Nederland twee podiumplaatsen, maar ook hier  ging de winst naar België. Eli Iserbyt won voor eigen publiek, met 26 seconden voorsprong op Jens Dekker (foto). Max Gulickx werd op 42 tellen derde. Maik van der Heijden (zes), Mitch Groot (zeven) en Thijs Wolsink (negen) eindigden eveneens in de top-tien. Iserbyt leidt stevig in het klassement, met 170 punten. 25 meer dan de Zwitser Johan Jacobs. Gulickx  en Dekker staan derde en vierde.