Gilbert gaat voor roze in Giro

Gilbert gaat voor roze in Giro

Het roze in de Giro wordt het hoofddoel van Philippe Gilbert in 2015. Dat verklapt de BMC-renner in de Belgische media vanaf het trainingskamp van zijn ploeg. ,,Ik wil in de drie grote rondes een rit winnen en de leiderstrui dragen. Dat is me al gelukt in de Tour en de Vuelta. Enkel de roze leiderstrui ontbreekt nog. De Giro start twee weken na Luik-Bastenaken-Luik. Ik heb het rittenschema bekeken en ik maak een goede kans om de roze trui te pakken." De Italiaanse ronde begint met een ploegentijdrit over 18 kilometer, gevolgd door enkele lastige ritten langs de Bloemenrivièra.

Gilbert hoopt eerder in het seizoen ook al te schitteren op Italiaanse wegen door van Milaan-Sanremo een doel te maken. ,,Mijn kansen zijn gestegen, omdat de aankomst getrokken is op de Via Roma, amper twee kilometer van de voet van de Poggio. Als je weg raakt op de Poggio, heb je dus meer kans om te winnen."

VlaanderenEerder had Gilbert zijn ambities uitgesproken om in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix te schitteren, maar dat plan viel niet in goede aarde bij Greg Van Avermaet. ,,Niemand heeft het recht om iets op te eisen, ten nadele van mij", stelt Gilbert. ,,Ik moet zolang mogelijk gebruik maken van mijn explosiviteit. De Ronde en Roubaix zijn koersen waar je als oudere, minder explosieve renner ook kunt winnen."