Roelandts, Wellens, Gallopin blijven bij Lotto

Roelandts, Wellens, Gallopin blijven bij Lotto

Lotto-Soudal, dat nu nog Belisol als tweede sponsor heeft, kan tot en met 2017 rekenen op de diensten van Jürgen Roelandts, Tim Welllens en Tony Gallopin. De Belgische WorldTour-formatie verlengde de contracten met het trio.

 

Roelandts: ,,Ik heb mijn carrière mooi opgebouwd bij deze ploeg. Het team biedt me mooie kansen. Ik kan koersen met een duidelijk doel voor ogen. De voorbije jaren ben ik nu en dan gedwarsboomd door pech. Ik voel me goed en de ploeg wil me niet kwijt. We hebben goeie gesprekken gehad. Mijn programma wordt aangepast, zodat de focus nog meer op het voorseizoen komt te liggen; ik zal bijvoorbeeld geen Tour Down Under rijden. Dit om te vermijden te vroeg te goed te zijn en in plaats daarvan gestaag op te bouwen naar het Vlaamse voorjaar.”

 

Wellens: ,,2014 is het jaar van de ontbolstering voor mij. Ik heb mijn eerste zege geboekt en niet zomaar één, maar in de WorldTour: een etappe in de Eneco Tour en het eindklassement. Dit seizoen verliep beter dan vooropgesteld en net als de voorgaande jaren zette ik een stapje meer vooruit dan verwacht. Deze contractverlenging is een beloning voor alle inspanningen. Ik wil iets teruggeven aan de ploeg voor het vertrouwen.”

 

Gallopin: ,,Het voorbije seizoen voelde ik me goed in deze ploeg en ik heb een heel mooi jaar achter de rug, met de maand juli als uitschieter toen ik een Tourrit won en een dag in het geel mocht rijden.  Mijn prestaties van 2014 passen perfect in de evolutie van mijn carrière en ik hoop op hetzelfde elan verder te gaan bij dit team. Het is zeer goed vertoeven in deze Belgische ploeg, ik krijg de kans om mijn ding te doen.”