Zeges in Overijse voor Meeusen en Cant

Zeges in Overijse voor Meeusen en Cant

Het Vlaamse Overijse was het decor van de klassieke Druivencross. Bij de mannen werd Tom Meeusen winnaar van een spannende editie, die uitdraaide op een sprint met vier. De Belg van Telenet-Fidea nam daarin de maat van Klaas Vantornout, Mathieu van der Poel en Philipp Walsleben. Sven Nys kende een slechte dag en haalde het einde van de koers niet, terwijl ook Kevin Pauwels er dit keer niet in slaagde vooraan mee te koersen. Corné van Kessel werd vijfde en de tweede Nederlander in de uitslag.

Nys ploegleider Jan Verstraten trok na afloop aan de alarmbel over de vorm van de Belgisch kampioen. ,,Dit is echt niet meer normaal", zei hij tegenover Sporza. ,,Sven heeft de laatste weken al duidelijk aangegeven dat er iets scheelt, dat hij dat procentje kracht mist. Nu moeten we de oorzaak vinden. Pas dan weten we hoe we de rest van het seizoen kunnen aanpakken."

Bij de vrouwen was Sanne Cant zoals al zo vaak dit crossjaar de beste. Ze haalde de zege binnen voor Pauline Ferrand-Prevot, de wereldkampioene op de weg en Sophie de Boer.