Nieuw team voor Nederlands mtb-kampioene Terpstra

Nieuw team voor Nederlands mtb-kampioene Terpstra

DRACHTEN – Anne Terpstra rijdt volgend seizoen voor het Van der Heide-Kenda MTB Team. De 23-jarige Nederlands MTB-kampioene  reed de afgelopen twee seizoenen voor het team van Bart Brentjens. Bij het Friese Van der Heide-Kenda team hoopt ze zich internationaal te kunnen verbeteren. De Apeldoornse wil nog twee jaar alles op het mountainbiken zetten met als doel de Olympische Spelen in Rio. Daarvoor heeft ze haar studie geneeskunde onderbroken.

,,Ik hoop bij Van der Heide-Kenda in de World Cup progressie te kunnen boeken’’, vertelt Terpstra. ,,Ik wil in ieder geval nog twee jaar fietsen en dan zien we wel verder.’’ Naast Terpstra rijden volgend seizoen ook  Nederlands beloftekampioen Thijs Zuurbier, de Sloveense kampioene Blaza Klemencic en de Belg Ruben Scheire zorgen voor het Van der Heide-Kenda MTB Team.

Terpstra geldt als een groot talent. In 2009 won ze als junior de wereldbeker in Madrid, eerder dat jaar werd ze ook al derde in Houffalize. In 2010 stapte ze over naar de beloften, ze eindigde als 7de op het EK en 34ste op het WK. Een jaar later werd ze 5de op het WK. In 2013 stapte ze over naar het Superior Brentjens MTB Racing Team, waar ze onder de hoede kwam van ex-olympisch MTB kampioen Bart Brentjens. Dat seizoen werd ze ook voor de eerste maal Nederlands kampioen en dit seizoen prolongeerde ze haar titel.