HomeMateriaalDit zijn de winnaars van de Bike Motion Benelux 2014 Awards

Dit zijn de winnaars van de Bike Motion Benelux 2014 Awards

In de weken na de Bike Motion heeft het publiek kunnen stemmen op hun favoriete noviteiten. Deze nieuwigheden werden op de beurs aan het publiek voorgesteld volgens de noviteitenroute, te herkennen aan de oranje stickers en stuurhangers. De noviteiten met de meeste stemmen hebben een Bike Motion Benelux Award gewonnen. And the winners are:

Racefietsen: Canyon Aeroad CF SLX
Bij de racefietsen kwam de Canyon Aeroad CF SLX als winnaar uit de bus. De Aeroad CF SLX combineert aerodynamica met de klassieke parameters van een gewone racefiets: maximale stijfheid, een laag gewicht, exceptioneel stuurgedraag en veel comfort. De dunnere aerozadelpen komt bovendien het zitcomfort ten goede. Die zadelpen is er in twee versies met twee instelmogelijkheden dankzij de nieuwe (en lichtere) omdraaibare kop (0-15 mm offset en 15-30 mm).

Mountainbikes: Cannondale F-Si
Bij de mountainbikes is de Cannondale F-Si als winnaar gekozen. Bij Cannondale wijken ze graag af van de gebaande paden. In hun zoektocht naar meer snelheid hebben ze op de nieuwe F-Si een a-symetrische achterbrug gemaakt, die 6 mm naar rechts staat, en is de bekende Lefty voorvork vernieuwd. Enkele opvallende elementen:

– De liggende achtervork is een stuk korter: nog maar 429 mm.
– Aandrijflijn is 6 mm naar rechts verschoven, waardoor een kortere achterbrug mogelijk is en de optie om een strakker wiel te maken vanwege de gelijke spaakspanning rechts en links.
– Veel open ruimte bij band en achterbrug, dus minder snel een vastlopend wiel in de bagger.
– Vlakkere stuurhoek: 69,5 graden.
– Save 2 zadelpen die bij lage belasting beter meegeeft en minder buigt bij grotere belasting.
– De nieuwe Lefty 2.0 voorvork die min of meer afstamt van de Lefty supermax, maar in een kortere vorm voor specifiek cross country gebruik.

Fietsonderdelen: Shimano XTR Di2
In de categorie fietsonderdelen koos het publiek massaal voor Shimano XTR Di2. Met de nieuwe XTR Di2 is het mogelijk om de beste schakellogica voor elke rijstijl in te stellen. Met Synchro Shift ingeschakeld, is het mogelijk om beide derailleurs te bedienen met slechts één shifter.

Kleding, helmen en schoenen: Castelli Alpha Jacket
Kledingmerk Castelli toonde bij Bike Motion een winterjack vol slimme oplossingen. De dubbele rits voor het eerste koude stuk van een training was de bezoekers duidelijk ook opgevallen. Hiermee heeft Castelli de winterjas opnieuw uitgevonden. Als je opgewarmd bent zet je de eerste rits open. De gladde afwerking en de nieuwe stof van de buikzoom houdt de jas plat tegen je lichaam.

Accessoires: Safe-ID Bike Tags
De Safe-ID is een beveiligd digitaal platform waar gebruikers een uniek profiel aanmaken waarin hun persoonlijke medische gegevens staan ingevuld. In noodsituaties is dit profiel heel simpel op te roepen door het scannen van een QR-code op een sticker die je op je fiets plakt. In geval van een noodsituatie beschikken hulpverleners over jouw actuele persoonlijke (medische) informatie, zoals: wie ben je, wie te bellen (ICE), allergieën, medicijngebruik, reanimeren ja/nee, donor ja/nee, etc. Zo kan er snel en adequaat hulp geboden worden.

Sportvoeding en Training: Tacx Smart-trainers
Tacx presenteert de Smart trainers. De Smart trainers verschillen in remtype, hierdoor kun jij kiezen op welk niveau je wilt trainen en hoe hoog het realistische fietsgevoel moet zijn. Met de software kun je daarna je training naar wens invullen. De Smart trainers werken niet met een stuurcomputer, maar kunnen gemakkelijk en snel gekoppeld worden aan de Tacx Cycling apps voor tablets of smartphones. Wil je fietsen met PC of laptop, dan kun je de trainingsmogelijkheden uitbreiden via een eenvoudige upgrade.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

‘Tour is nu de ideale voorbereiding voor Wout van Aert op de Olympische Spelen’

Z'n voorjaar was in één klap weg. In de gevaarlijke afdaling richting de Kanarieberg...

Manager SD Worx: ‘Deden Vollering beste aanbod in het vrouwenwielrennen ooit’

Woensdag tijdens Dwars Door Vlaanderen bracht SD Worx-Protime naar buiten dat Demi Vollering vertrekt...

Mathieu van der Poel kan zich zondag in uniek monumentenrijtje rijden

Na een lange solo in de E3 Saxo Classic waarbij hij Wout van Aert...

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Meer zoals dit

Met deze simpele ingrepen bouw je een racefiets om tot (tijdelijke) gravelfiets

Gravelen is booming business. De discipline kwam overgewaaid van de Verenigde Staten naar Europa...

Rapha lanceert super aerodynamische (en prijzige) trui: ‘Je wint er bijna 8 watt mee’

De laatste dagen is er veel te doen rond de radicale helmen waarmee de...

Geld teveel? Dit zijn momenteel de 10 duurste koersfietsen!

Fietsen heb je in veel verschillende soorten, merken, keuren en prijscategorieën. En die prijzen...