Smulders onderdeel van commercieel BMX-team

Smulders onderdeel van commercieel BMX-team

Laura Smulders zal vanaf heden onderdeel zijn van een commerciële ploeg. Het team is opgezet met medewerking van een aantal sponsoren en is het eerste commerciële BMX-team van Nederland. Smulders wordt bij het team getraind door Martijn Jaspers die zelf ook onderdeel uit zal maken. Naast Smulders en Jaspers zullen vier andere Europese coureurs toetreden tot de formatie.

Smulders reed de afgelopen jaren onder begeleiding van Bas de Bever en haalde met hem onder meer een bronzen plak op de Olympische Spelen. Daar voegde ze dit jaar nog een Europees Kampioenschap aan toe en tijdens het WK in Rotterdam behaalde ze een derde plek.

De KNWU vindt het belangrijk dat er in deze vorm stappen gemaakt worden in de sport, zegt directeur Huib Kloosterhuis. ,,Voor de sport is de commercialisering een zeer positieve ontwikkeling. Na de Spelen in Londen zagen we een enorme aanwas van nieuwe talenten binnen de BMX. Dat deze sport nu in navolging van het schaatsen de commerciële kant opgaat kan er alleen maar aan bijdragen dat we het niveau met elkaar naar een nog hoger plan kunnen brengen.”