Volta Limburg Classic over zwaarder parkoers

Volta Limburg Classic over zwaarder parkoers

De Volta Limburg Classic ondergaat een ingrijpende parkoerswijziging in 2015. De Limburgse 1.1-klassieker brengt elementen van de voormalige Hel van het Mergelland terug op de route.

Het nieuwe parkoers zal geen drie lussen van zestig kilometer bevatten, maar na een lokale ronde door Eijsden rijden de renners twee grotere rondes van negentig kilometer. Door het schrappen van een lokale ronde in de finale, komt de hellingenzone bovendien dichter op de finishlijn te liggen. Binnen de laatste twintig kilometer krijgt het peloton straks nog vier pittige klimmetjes voorgeschoteld, wat de kans op een sprint verkleint.

"Met deze aanpassing hopen we de wedstrijd meer openheid te geven en het aantal kanshebbers op de overwinning te vergroten. Ook met het terugbrengen van bijvoorbeeld de beklimmingen van Camerig en Gulperberg mag de Volta Limburg Classic weer met recht gezien worden als dé belangrijke opmaat naar de Amstel Gold Race", stelt koersdirecteur Roy Packbier.

De 42ste Volta Limburg Classic wordt verreden op zaterdag 4 april 2015. Dit jaar werd de wedstrijd gewonnen door Belkin-renner Moreno Hofland, die in de sprint Sonny Colbrelli achter zich hield.