Buchli en Braspennincx scoren op slotdag EK

Buchli en Braspennincx scoren op slotdag EK

Op de laatste dag van het EK baan op Guadeloupe hebben Matthijs Buchli en Shanne Braspennincx voor medailles gezorgd op de keirin. Buchli hoefde enkel de Duitser Joachim Eilers voor zich te dulden en greep zo het zilver. Denis Dmitriev pakte het brons. Hugo Haak eindigde als elfde. Braspennincx greep het brons bij de vrouwen in een race waarin Kristina Vogel de beste was en Elena Brezhniva zilver pakte. Elis Ligtlee kwam als zesde over de finish.

Geen podium WildKirsten Wild wist haar sterke start van het omnium net niet om te zetten in eremetaal. Op de laatste twee onderdelen moest ze toezien hoe de Duitse Anna Knauer haar nog voorbij stak in de strijd om het podium. Met slechts één punt verschil belandde Wild op plaats vier. Het goud ging naar Laura Trott uit Engeland, die na een spannende strijd één punt voorsprong had op de Belgische Jolien D'Hoore.

De afsluitende koppelkoers voor mannen leverde winst op voor Oostenrijk. Andreas Graf en Andreas Muller bleven de Belgen Kenny De Ketele en Otto Vergaerde één ronde voor. Frankrijk pakte het brons. Namens Nederland kwamen Theo Bos en Wim Stroetinga tot de negende plaats.