Belgische crossers profiteren van nieuwe regel

Belgische crossers profiteren van nieuwe regel

De Belgische wielerbond heeft niet minder dan dertien veldrijders geselecteerd voor de eerste wereldbekercross van het seizoen in Valkenburg. Het hoge aantal is toegestaan door een nieuwe regel die stelt dat alle renners binnen de top-vijftig van de UCI-ranglijst automatisch startrecht krijgen. Tot dit jaar mochten maximaal acht renners per land deelnemen. De Nederlandse selectie bestaat in Valkenburg uit ´slechts´ zeven deelnemers.

Belgisch probleemOf het numerieke overwicht de Belgen daadwerkelijk voordeel oplevert, waagt Lars van der Haar te betwijfelen. ,,Die gaan goede problemen krijgen, dat hebben ze alleen nu nog niet door”, voorspelde onze landgenoot al in Wieler Revue 8.  ,,Veel plezier met vijftien renners in twee materiaalposten. Bovendien zullen beloften altijd punten blijven halen, waardoor renners die nu buiten de top-vijftig vallen nooit meer terugkomen in de wereldbeker en niet meer interessant zijn voor een ploeg. Want je moet heel wat andere wedstrijden winnen om aan genoeg punten te komen.”

Sven Nys voert de Belgische selectie aan in Limburg en krijgt de volgende renners in steun: Jens Adams, Bart Aernouts, Jim Aernouts, Wietse Bosmans, Tom Meeusen, Tim Merlier, Kevin Pauwels, Rob Peeters, Klaas Vantornout, Gianni Vermeersch en Bart Wellens.