Giant-Shimano haalt Amerikaan Jones

Giant-Shimano haalt Amerikaan Jones

Giant-Shimano heeft de Amerikaan Carter Jones voor twee seizoenen vastgelegd. De 25-jarige renner moet Warren Barguil en Tom Dumoulin bijstaan als het bergop gaat, zo meldt het team dat vanaf 1 januari Giant-Alpecin heet in een persbericht. Jones won dit jaar in zijn geboorteland de rittenkoers Tour of the Gila, werd zevende in Utah, achtste in de USA Pro Challenge en elfde in de Ronde van Californië. Dit seizoen koerst Jones voor de Continentale-formatie Optum-Kelly Benefit Strategies.

Jones: ,,Van Lawson Craddock en Chad Haga heb ik veel goeds over de ploeg gehoord, en van buitenaf zie ik ook dat renners zich hier echt ontwikkelen. Ik hoop ervaring op te doen in de WorldTour, Barguil en Dumoulin te helpen maar mezelf ook te ontwikkelen."

Ploegleider Marc Reef: ,,Carter is een getalenteerd klimmer, die we al twee seizoenen volgen. Dit jaar heeft hij weer een stap gezet en hij kan van waarde zijn voor Barguil en Dumoulin tijdens rittenkoersen. Daarnaast is er voor hem ook alle gelegenheid om zichzelf verder te ontwikkelen als klassementsrenner."