HomeNieuwsTeamLottoNL strikt Roosen en Van Asbroeck

TeamLottoNL strikt Roosen en Van Asbroeck

Timo Roosen (foto) debuteert komend seizoen als prof bij TeamLottoNL, de opvolger van de huidige Belkin-formatie. De 21-jarige renner tekende voor twee jaar en maakt de overstap van het Rabobank Development Team. De ploeg maakte tevens de komst van de Belg Tom Van Asbroeck bekend. Hij stapt over van Topsport Vlaanderen-Baloise en is momenteel leider in de UCI Europe Tour. Vier renners verlengden hun contract: Rick Flens, Maarten Tjallingii (beiden één jaar), Robert Wagner en Maarten Wynants (beiden twee jaar).

 

Roosen: ,,Dit is een hele mooie stap. Ik had niet verwacht deze zo snel te zetten. Dit is pas mijn eerste jaar bij het Rabobank Development Team. Ik heb hier van gedroomd. Ik kijk er naar uit om met deze professionele ploeg mooie wedstrijden te gaan rijden. Het huidige seizoen is nog niet afgelopen, maar ik heb nu al zin om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik wil volgend jaar vooral anderen helpen en veel leren. Persoonlijk hoop ik te ontwikkelen in de langere tijdritten.”

 

‘Groot Nederlands talent’

Ploegleider Nico Verhoeven heeft er alle vertrouwen in: ,,Timo is een heel jonge renner, maar hij heeft zich in de tweede helft van het seizoen sterk ontwikkeld. Hij is zeer allround en heeft een goede proloog in de benen. We zijn blij dat we met hem een groot Nederlands talent aan ons hebben weten te binden. Zoals bij alle jonge renners draait het eerste seizoen om ontwikkeling vanuit een dienende rol, maar bij ons mag elke renner voor zijn kans gaat als hij die ruikt. Toppers houd je niet tegen.”

 

‘De ideale ploeg om te ontwikkelen’

En Van Asbroeck: ,,Ik ben super blij. Ik wil mezelf graag ontwikkelen en daar is dit de ideale ploeg voor. Ik heb van Nico uitleg gekregen over hoe het team werkt en dat klonk heel goed. Het is een groot voordeel dat bijna iedereen Nederlands praat. Ik ben mijzelf nog een beetje aan het ontdekken als renner. Ik ben nu vooral een sprinter, maar wil mij ook graag als klassieke renner profileren.”

 

,,Als ploeg zoek je altijd naar winnaars. Tom heeft dit seizoen een aantal keer gewonnen, maar vooral zijn regelmaat spreekt aan”, vertelt Verhoeven. ,,We denken dat hij bij ons nog beter kan worden, aangezien bij Topsport Vlaanderen-Baloise alle renners de vrijheid kregen om voor zichzelf te rijden. Volgend seizoen krijgt Tom bij ons echt ondersteuning. Tom is een leeftijdsgenoot van Moreno Hofland. Beiden zijn ook vergelijkbare renners. Ze zijn rap in een sprint, maar staan ook in de klassiekers hun mannetje. Ze kunnen elkaar sterker maken.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Gran Piemonte | Kooij weet niet terug te keren na klim, zege gaat naar Ivan García Cortina

De Gran Piemonte - de laatste Italiaanse afspraak voor de Ronde van Lombardije -...

Interview | Meesterhelpers Evenepoel: ‘Hij wordt soms neergezet als haantje de voorste, maar zo is hij totaal niet’

Hoewel Evenepoel het laatste jaar rustiger geworden is, roept hij nog steeds verschillende reacties...

Dit is de (fraaie) fiets waarmee Mathieu van der Poel zondag het WK gravel rijdt

Na z'n mislukte WK op de weg betwist Mathieu van der Poel aankomende zondag...

Kopecky reageert op tweede plek WK: ‘Had moeten reageren’

Lotte Kopecky kent met zeges in de Strade Bianche en Ronde van Vlaanderen een...

Meer zoals dit

Gran Piemonte | Kooij weet niet terug te keren na klim, zege gaat naar Ivan García Cortina

De Gran Piemonte - de laatste Italiaanse afspraak voor de Ronde van Lombardije -...

Thijs Zonneveld over populariteit gravelriden: ‘Van topsporters als Van der Poel tot de buurman met de walrusbuik’

Echt verrassend komt de populariteit voor het WK Gravel niet. Dat gravelfietsen in de...

Jumbo-Visma’s Milan Vader showt prachtige spiksplinternieuwe Cervélo-mountainbike

Het verhaal van Milan Vader is bekend. Door zijn goede wattages (vooral watts per...