Maakt Alonso binnenkort eerste renners bekend?

Maakt Alonso binnenkort eerste renners bekend?

De mist rond de nieuwe wielerploeg van Fernando Alonso lijkt wat op te trekken. De tweevoudig wereldkampioen Formule 1 is een partnerschap aangegaan met managementbureau NOVO, om meer slagkracht te krijgen voor zijn plannen. ,,Ik kan mijn passie voor fietsen en obsessie met technologie en design nu delen met gelijkgestemde mensen. We zien veel kansen en zijn van plan deze te grijpen", vertelt Alonso aan Yahoo. Volgens NOVO-manager Nathan Pillai is de tijd rijp voor een nieuwe wielerploeg. ,,De huidige sociale, economische en marktomstandigheden hebben voor een aantrekkelijk landschap voor investeerders gezorgd. Verschillende onderdelen van de markt, zoals consumptie en media-aandacht, zijn groeiende. We willen een concurrerend en duurzaam team oprichten dat geliefd wordt vanwege zijn innovatie en transparantie."

Tien rennersOp de vraag wanneer de ploeg het levenslicht ziet en op welk niveau de renners gaan acteren, geeft Pillai geen duidelijkheid. ,,We zijn druk doende met het leggen van een fundament dat nodig is voor succes op de lange termijn. Binnenkort zullen we een mededeling doen over onze vorderingen."

Volgens de Spaanse krant Marca zou Alonso de komende dagen in theorie al tien rennersnamen kunnen presenteren. De licentieaanvraag van de UCI eist namelijk dat er uiterlijk op 1 oktober, vandaag dus, minimaal tien renners onder contract staan. Overigens is het nog niet duidelijk of Alonso een compleet nieuwe ploeg opstart. Door de fusie van Cannondale en Garmin zou de Spanjaard ook de vrijgekomen licentie van Cannondale kunnen overnemen.