Topcompetitie: Van der Heijden tweede in regenboogtrui

Topcompetitie: Van der Heijden tweede in regenboogtrui

APELDOORN - Hij had er toestemming voor nodig van de UCI en KNWU.  En die kreeg Michiel van der Heijden. De beloftewereldkampioen van Hafjell mocht afgelopen zondag tijdens MPL Stappenbelt Trophy, de laatste race in de Dyna-sys Topcompetitie, bij wijze van uitzondering bij de elites rijden in zijn regenboogtrui. De 22-jarige mountainbiker van Giant XC Pro ging echter niet met zijn handen in de lucht over de streep: achter de Belg Jonas de Backer werd Van der Heijden tweede, Bart de Vocht (ook uit België) finishte als derde.  

Voor Van der Heijden was het de eerste en enige keer dat hij de trui waar hij zo trots op is aan het Nederlandse publiek kon showen. Zijn seizoen zit erop en volgend jaar maakt hij de overstap naar de elites. "Het was daarom erg mooi om nog een keer in de trui te rijden", zei Van der Heijden na afloop. De wedstrijd ging volgens hem 'op zich wel lekker'. Het parcours was hem echter niet op het lijf geschreven. "Het was best een rappe ronde. Het was her en der wel wat aangepast om het technischer te maken, maar er zaten nog steeds redelijk wat snelle stukken in. Daardoor was het lastig om het verschil te maken."

Terpstra wint haar thuiswedstrijdBij de elite-vrouwen schreef Anne Terpstra (Betch.nl-Superior) haar thuiswedstrijd op haar naam, door de Belgische Alice Pirard (Merida-Wallonie) en haar teamgenote Yana Belomoina uit Oekraïene voor te blijven.  "Wat een heerlijk gevoel", zei de Apeldoornse na haar knappe zege.