Campagnolo lanceert Bora clinchers

Campagnolo lanceert Bora clinchers

Vorig jaar werden er al twee nieuwe Bora tubular wielen door Campagnolo geïntroduceerd en dit jaar is het tijd voor de clincher versies van deze populaire wielset. ,,Tubular wielsets zijn een zeer geschikte keuze voor de prof, maar voor degene die niet de hele tijd een volgauto met reservewielen achter zich hebben rijden zijn clinchers een stuk praktischer'', aldus Campagnolo.

Bredere bandenDe opvallendste eigenschap van de nieuwe Bora's is de breedte van de velg, die nu geschikt is voor bredere banden. Banden van 26-30mm maken al een tijdje furore in het peloton en zorgen voor een betere wegligging en meer grip. Het rem-oppervlak is afgewerkt met een 3Diamant laag en moet zorgen voor een betere remkracht. ,,Dit oppervlak brengt het betrouwbare karakter van een aluminiumvelg naar een high-end carbonwiel", stelt de fabrikant. De nieuwe Bora's worden verkocht in een 35mm en 50mm uitvoering en zijn beide verkrijgbaar in een Ultra of One uitvoering.

Specificaties:Bora Ultra 50: 1435 gBora Ultra 35: 1360 gBora One 50:  1485 gBora One 35: 1406 g(Ter vergelijking: de Bora Ultra tubular 50mm versie weeg 1267 gram)

bora ultra 50mm clincher 31

Laatste nieuws