Mouris wil nu wel goud bij het WK

Mouris wil nu wel goud bij het WK

Jens Mouris gaat zondag met zijn ploeg Orica-GreenEdge op jacht naar de wereldtitel op de ploegentijdrit, na het zilver van 2013 en brons een jaar eerder. ,,Het hele jaar zeggen we al tegen elkaar: 'Nu moeten we wel een keer winnen'." Naast Mouris komt de formatie aan de start met de Canadese tempobeul Svein Tuft en de Australiërs Luke Durbridge, Michael Hepburn, Damien Howson en Brett Lancaster.

 

Alles staat in het teken van de ploegentijdrit, voor Mouris de mooiste periode van het jaar, zo zegt hij in de WK-Special van Wieler Revue. ,,Dan bouw je echt ergens naartoe. Dit is voor mij de enige wedstrijd in het jaar waar ik naartoe leef."

 

Vorig jaar verloor Orica-GreenEdge met minder dan een seconde van Omega Pharma-Quick Step. ,,Je kunt je wel afvragen waar we het hebben laten liggen, maar als wij met dat verschil winnen stellen zij zich die vraag", zegt hij. Dat hij in dat geval dan wel goud zou hebben, wuift hij resoluut weg. ,,Ja, maar dat is dus niet zo, heel simpel. Je verandert er niks meer aan." Ook dit jaar voorziet Mouris een duel tussen zijn Australische formatie en de Belgen. ,,Maar ik denk dat BMC ook goed zal zijn, net als Movistar. Zij zullen zich willen tonen in eigen land."