Topcompetitie Zoetermeer in teken van herdenken Kalvenhaar

Topcompetitie Zoetermeer in teken van herdenken Kalvenhaar

De op haar stuur geplakte bloem pakte ze in haar hand en met haar beide handen wees ze in de lucht toen ze in Zoetermeer als eerste de streep passeerde. De overwinning die mountainbikester Britt van den Boogert zondag boekte in de Dyna-Sys MTB Topcompetitie droeg ze op aan Annefleur Kalvenhaar. Van den Boogert vocht in de elite-vrouwenkoers een verbeten strijd met Annemarie Worst, met wie ze over een aantal dagen samen bij de belofte-vrouwen uitkomt op het WK in Hafjell, de race waar door een noodlottig ongeval om het leven gekomen Kalvenhaar ook aan de start had moeten staan. “Ik denk dat zowel Annemarie als ik echt voor Fleur hebben gereden en dat had niet beter kunnen lukken”, zei Van den Boogert na afloop van haar wedstrijd, waarin ze ook Anne Tauber (derde) voorbleef.

Het is een mooi voorbeeld over hoe de Nederlandse mountainbikescene tijdens de eerste nationale wedstrijd na de tragische dood Kalvenhaar met zijn emotie omging. De vele bloemen op stuurbordjes spraken boekdelen. Er werd in Zoetermeer misschien nog wel meer dan in andere wedstrijden gekoerst met “Fleur’ in gedachten. Met, zoals het hoort, een indrukwekkende minuut stilte voor elke race.

Zege Van HoutsBoekte Van den Boogert (SBJ Biketeam) haar eerste zege bij de elite-vrouwen, bij de mannen ging een 'oudgediende' met de zege aan de haal. Rudi van Houts (Multivan-Merida) troefde op de pittige omloop mede-WK-ganger Hans Becking (Betch.nl-Superior) af. Zowel Van Houts als Becking, die met acht seconden achterstand op zijn concurrent over de streep kwam, lieten daarmee zien dat het met de vorm voor de wereldkampioenschappen (die dinsdag in het Noorse Hafjell starten) wel goed zit. Achter het tweetal eindigde Nederlands beloftekampioen Thijs Zuurbier (Feenstra) als derde. Frank Beemer, die ook aan de start staat van het WK, werd zesde. De MPL-Specialized-coureur moest naast het drietal op het podium ook nog de Belgen Robby de Bock en Sebastien Carabin voor zich dulden.

Meer mountainbikenieuws is te lezen op Bikesight.nl