HomeNieuwsWK Paracycling: drie keer brons bij wegwedstrijden

WK Paracycling: drie keer brons bij wegwedstrijden

Arnoud Nijhuis (C1), Alyda Norbruis (C2) en het tandemduo Cor van Leeuwen en Rinne Oost hebben brons gewonnen bij de wegwedstrijden van het WK aangepast wielrennen.

In de klasse Cycling (C1) kreeg Arnoud Nijhuis het erg zwaar, maar door het doorzettingsvermogen van de inwoner uit Balkbrug werd toch nog de bronzen medaille binnengesleept. Het podium werd verder Duits gekleurd met winnaar van het goud Pierre Senska en de nummer twee Michael Teuber.

Bij de vrouwen in de categorie C2 werd na 51 kilometer (vijf rondes) duidelijk hoe het podium eruit zou zien. De in Ureterp woonachtige Alyda Norbruis veroverde hierbij de bronzen medaille. Norbruis kijkt tevreden terug op haar prestatie: ,,Het was een hele zware wedstrijd. Ik heb hard gevochten voor dit resultaat. Gelukkig kon ik in de eindsprint de Chinese Zeng achter me laten.” Goud was er voor de Amerikaanse Allison Jones, het zilver voor de Spaanse Raquel Acinas Poncelas.

Tandemduo Van Leeuwen en Oost
Op de slotafstand van de dag verscheen het tandemduo Cor van Leeuwen en Rinne Oost aan de start van de wegrace over 102 kilometer (tien rondes). Met nog een paar rondes op de teller sprongen de latere winnaars Carlos Gonzalez Garcia/Noel Martin Infante (Spanje) en de latere zilveren medaille winnaars Damien Debeaupuits/Mickaël Dhinnin (Frankrijk) weg. De sprint van het peloton leek nog even spannend te worden, maar al snel bleek dat Oost en Van Leeuwen de derde plek niet meer aan zich voorbij lieten gaan. Het duo Timo Fransen en Vincent ter Schure, eerder deze week nog goed voor de tweede plek op de tijdrit, moest halverwege de wedstrijd afstappen.

Tandemdames
De dames Odette van Deudekom en Kim Pronk – van Dijk bleken helaas nog niet volledig hersteld van de tijdrit die ze eerder deze week hebben verreden. Na 81,6 kilometer (8 rondes) kwamen Van Deudekom en Pronk- van Dijk, die pas sinds vier weken met elkaar trainen, in de sprint net te kort voor een medaille. Zij kwamen als zesde over de finish. Het podium werd bezet door de Britse Lora Turnham/Corinne Hall (goud), de Ierse Katie-George Dunlevy/Eve McCrystal (zilver) en de Spaanse Jozefs Benitez Guzman/Judit Masdeu Cort (brons).

Daniel Abraham
Waar Daniel Abraham eerder deze week nog een bronzen medaille in de wacht sleepte op het onderdeel tijdrit in de klasse Cycling (C5) greep hij nu net naast de medailles. Na 81,6 kilometer (acht rondes) kwam de Australiër Allistair Donohoe als eerste over de finish. Het zilver was voor de Braziliaan Laura Cesar Chaman en de bronzen plak ging naar de Dominicaan Jose Frank Rodriguez.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Van Aert en media-aandacht: ‘Hij gaat er op een manier mee om waardoor het voor mij weinig energie kost’

In de podcast De Koers is van Ons van Het Nieuwsblad is Ard Bierens...

Tour des belges: 18 Belgen smijten zich voor koers en vaderland

Jumbo-Visma Aan Wout van Aert kan je een heel artikel ophangen. Hij is daar met...

Specialized komt met drie nieuwe helmen: Evade 3, Prevail 3 en TT5

De Evade en Prevail zijn niet alleen onder beroepsrenners populair, ook in het amateurpeloton...

Video | Niet over het hoofd te zien: EF Education-zuurstokken op zuurstoktijdritfietsen

Bij EF Education-EasyPost mogen ze graag een beetje shockeren. De 'hipsterploeg' deed dat in...

Meer zoals dit

Van Aert en media-aandacht: ‘Hij gaat er op een manier mee om waardoor het voor mij weinig energie kost’

In de podcast De Koers is van Ons van Het Nieuwsblad is Ard Bierens...

Tour de France | Hoeveel verdien je met een etappezege, de eindzege en alle andere klassementen?

Gele trui Hoewel Tadej Pogacar, Primoz Roglic en Jonas Vingegaard het voor het geld niet...

Interessante Tour-weetjes! Aantal debutanten, nationaliteiten en renners die al eens wonnen in de Tour

Debutanten Tour de France 40 renners maken hun debuut komende Tour de France. Daaronder een...