HomeNieuwsBelkin met zeven Nederlanders in de Vuelta

Belkin met zeven Nederlanders in de Vuelta

Belkin start in de Vuelta met zeven Nederlander. De formatie wees Wilco Kelderman en Robert Gesink als kopmannen aan, met Laurens ten Dam als joker. Naast die drie rijden ook Stef Clement, Moreno Hofland, Martijn Keizer, Maarten Tjallingii en de Duitsers Paul Martens en Robert Wagner.
 

Ploegleider Nico Verhoeven: ,,We reizen met Robert Gesink, Wilco Kelderman en Laurens ten Dam naar Spanje en het is dus duidelijk dat we voor een goed klassement gaan. Wilco heeft in Utah op hoogte getraind en laten zien goed in orde te zijn. Robert heeft ook in de Verenigde Staten getraind en heeft goede dingen laten zien in de Ronde van Polen. Zij zijn de eerste twee kopmannen. Laurens heeft een goede Tour gereden. We zullen hem in de Vuelta, net als Steven Kruijswijk in de Tour, niet onnodig op kop laten rijden en vroegtijdig opofferen. Ik zou geen positie willen plakken op onze ambities, we streven in dit sterke deelnemersveld het maximaal haalbare na.” De snelle Hofland debuteert. ,,Moreno is een renner in ontwikkeling. Hij heeft in een grote wedstrijd als Parijs-Nice al eens ritten weten te winnen, maar een grote ronde is toch anders. Hij gaat ongetwijfeld veel sterker worden en daar gaat hij volgend jaar ook weer profijt van hebben. Er zijn deze Vuelta een paar interessante ritten voor hem waarin hij met bijvoorbeeld een John Degenkolb kan gaan strijden om de prijzen. ”

 

Gesink reed onlangs de Ronde van Polen: ,,Dat was door de lange etappes en verre verplaatsingen een zware ronde, maar ik heb daar intensiteit kunnen opdoen en dat is belangrijk. Om de hoogteprikkel erin te houden slaap ik deze week nog een paar keer in een hoogtetent. Bovendien heb ik de afgelopen weken regelmatig tijdrittrainingen gedaan, aangezien de wedstrijd begint met een belangrijke ploegentijdrit. Voor mij telt natuurlijk het klassement, maar ik hoop ook vertrouwen uit de Vuelta te putten, zodat ik volgend jaar klaar ben voor een normaal seizoen. In het verleden heb ik mooie dingen laten zien in de Vuelta, zowel in rituitslagen als klassementen. Ik hoop dat niveau te halen en dan is er veel mogelijk.”

 

Wilco Kelderman reed in Amerika de Ronde van Utah, die hij als vijfde afsloot. ,,Dat was de perfecte voorbereiding. Ik ben vol vertrouwen. Ik had niet de verwachting in Utah te winnen. Ik hoopte vooral in de slotritten te verbeteren en dat gebeurde. Ik kon met de beste renners in koers mee. Het was jammer dat ik geen rit wist te winnen. De Giro was mijn eerste ronde als kopman en dat gaat me nu helpen. Ik weet nu bijvoorbeeld beter hoe ik krachten moet sparen en een leider moet zijn. We starten de Vuelta met een goede ploeg. Er verschijnen veel goede renners aan het vertrek, maar ik leg mezelf niet te veel druk op. Ik ga uit van mijn eigen kracht en ga voor een kort klassement. Dan zien we vanzelf wel hoe ver ik kom. Dat werkt altijd goed bij mij.”

 

Ten Dam: ,,Ik hoop dat ik in de Vuelta kan groeien. Op de zesde dag staat de eerste aankomst bergop op het programma. Net als in de Tour, wil ik na de eerste rustdag de balans opmaken en kijken wat er mogelijk is. Ik heb er in ieder geval veel zin in, ik heb al gezien dat er een paar mooie aankomsten bergop tussen zitten dit jaar.”

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Overzicht | Dit is de startlijst voor de Tour de France 2022

De ploegen voor de Tour de France druppelen langzaamaan binnen. Team Jumbo-Visma was de eerste ploeg die haar selectie wereldkundig maakte. Een overzicht.

Tour | Waaiers, bruggen en popsterren: dit kun je verwachten van de drie ritten in Denemarken

Voor onze Tourspecial stuurden we verslaggever Bram de Vrind naar Denemarken om het parkoers...

Thomas Dekker fileert Team DSM: ‘Het blijft een kleuterschool’

In de podcast Live Slow, Ride Fast veegt de analist de vloer aan met de...

Meer zoals dit

Thomas Dekker fileert Team DSM: ‘Het blijft een kleuterschool’

In de podcast Live Slow, Ride Fast veegt de analist de vloer aan met de...

Annemiek van Vleuten stopt ermee na 2023

Het is bekend dat de Nederlandse er niet zo van hield dat er gespeculeerd...

Armstrong was weer Ullrichs reddende engel: ‘Hij lag vastgebonden aan een bed, niet van deze wereld’

Eind september 2021 deelden we op onze website nog Instagram-foto's van een lachende Armstrong en...