Gesink, Kelderman en Kruijswijk blijven

Gesink, Kelderman en Kruijswijk blijven

Robert Gesink, Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk hebben hun contract bij de huidige Belkin-formatie met twee seizoenen verlengd. Volgend jaar gaat het team verder onder de vlag van Lotto en BrandLoyalty, al moeten de definitieve contracten nog getekend worden. Teamchef Richard Plugge: ,,Met Robert, Wilco en Steven houden we de top van de klassementsrenners in ons midden. We zijn trots dat zij hebben gekozen voor onze visie. Samen met Laurens ten Dam, Moreno Hofland en Sep Vanmarcke hebben we nu een ijzersterke kern in ons team."

Gesink: ,,Ik ben erg blij dat er met Lotto en Brandloyalty een voortzetting zal komen van het grootste Nederlandse wielerproject ooit en dat ik hier onderdeel van mag uitmaken. Na een moeilijke tijd heb ik het gevoel dat ik op de juiste weg ben om opnieuw aan te sluiten bij de wereldtop en de komende jaren mooie dingen te laten zien. Binnen deze ploeg vind ik veel mensen terug die in het verleden onderdeel waren van mijn beste prestaties en ik ben blij dat ik met hen de komende jaren weer kan samenwerken."

Kelderman: ,,Ik kijk er naar uit om als ploeg iets moois neer te zetten. Er was interesse voor me, maar ik voel me goed in deze vertrouwde omgeving waarin ik als jonge renner voor mijn eigen kansen mag gaan. Bovendien is dit voor een Nederlandse renner gewoon de mooiste ploeg."

Kruijswijk: ,,Ik ben heel gelukkig met dit nieuwe contract. Twee maanden geleden was het nog onzeker of de ploeg kon blijven bestaan, maar gelukkig ziet het er nu veel beter uit en kunnen we weer vooruit kijken. Ik blij dat ik bij dit team kan blijven."